Το αρτοποιείο

« Το 1979, οι γονείς μου, ο Ευστράτιος και η Δέσποινα Καρκάνη, άνοιξαν το αρτοποιείο στο Αμμουδάρι Ασκύφου Σφακίων. Ήταν ένα ιδιαίτερο γεγονός που μου δίδαξε να εκτιμώ και να σέβομαι πάντα αυτό που κάνω. Μεγαλώνοντας η ενασχόληση μου με το φούρνο των γονιών μου αποτελούσε φυσική συνέπεια , εξέλιξη. Παρά τις ιδιομορφίες και τις δύσκολες συνθήκες της δουλειάς η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μου.

Με τον καιρό ο φούρνος εξελίχθηκε σε σύγχρονο αρτοποιείο με πίστη πάντα στις Αρχές και τις Αξίες των γονιών μου δηλαδή να αγαπώ και να σέβομαι το ψωμί και τη δουλειά μου και να επιλέγω με προσοχή την ποιότητα και την αγνότητα των πρώτων υλών. Η μεγάλη ποικιλία σε Σφακιανά παξιμάδια, εφτάζυμα , σταρένια, κρίθινους ντάκους, κουλουράκια, κριτσίνια και πολλά άλλα προϊόντα είναι αυτό που καθιέρωσε το φούρνο  “Λευκά Όρη”  στο χώρο.

Στόχος και κύριο μέλημά μου είναι να συνεχίσω να παράγω φρέσκα και ποιοτικά αρτοσκευάσματα παραμένοντας  πάντα ο φούρνος της γειτονιάς. »

Ευάγγελος Καρκάνης